Modifikace laků a pryskyřic plazmovými tryskami - Wolfová, Ivana (2010)
Tato práce se zaměřuje na možnosti využití plazmové trysky k plazmo-chemickým polyreakcím při vytvrzování pryskyřic nebo při jejich modifikaci. K ověření chemických změn byly používány diagnostické metody jako např. IC spektrometrie, TGA . Teoretická část se věnuje problematice plazmatu a zařízení pro jeho generování, tj. plazmové tužce, dále pak principu a způsobu polymerace, pryskyřicemi, podrobněji rozebírá epoxidové pryskyřice, plazmovou polymeraci. Experimentální část se zabývá použitou epoxidovou pryskyřicí a tvrdidlem, použitou aparaturou. Dále je popsána metodika experimentů, některé viditelné změny po plazmovém působení u tvrdidel a podmínky a výsledky vytvrzovacích reakcí.