Modifikace celulózy pro medicinální účely - Švachová, Veronika (2010)
Tato bakalářská práce se zabývá aplikací koloidního stříbra na plazmatem aktivovanou bělenou celulózu. V teoretické části je zahrnuta rešerše o struktuře a vlastnostech celulózy a o jejím využití ve zdravotnictví, dále jsou zde uvedeny informace o plazmatu a stříbru. V experimentální části je popsána použitá aparatura a způsob vyhodnocení vzorků.