Reaktivita sloučenin nekovů ve výbojovém plazmatu - Šimková, Zuzana; Alberti, Milan, 1953-; Masarykova univerzita. Ústav chemie (2010)
Práce pojednává o reaktivitě fosfazenových sloučenin ve výbojovém plazmatu. V experimentální části je pozornost především věnována možnostem syntézy hexafluoro-cyklo-trifosfazenu. K identifikaci reakčních produktů byla použita 31P NMR spektrometrie.
Work deals with the reactivity of phosphazenes compounds in the various plasma discharges. In the experimental section, attention is mainly devoted to the possibilities of synthesis of hexafluoro-cyclo-triphosphazene. For identification of reaction products was used 31P NMR spectrometry.
Vedoucí práce: Milan Alberti
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2010
Keywords: fosfazeny; plazmová polymerizace; phosphazenes; plasma polymerization; bakalářské práce; bachelor's theses