Experimentální ověření vybraných fyzikálních modelů a aproximací - Černý, Michal, 1987- (2010)
Bakalářská práce se zabývá experimentálním ověřováním vybraných fyzikálních modelů a aproximací. První skupinou jsou fyzikální děje spojené s měřením rychlosti kulky, pro které jsou užity tři nezávislé metody měření - pomocí balistického kyvadla, rotujících kotoučů a z fotografie kulky. Druhá skupina experimentů studuje volný pád těles ve vzduchu a posu-zuje obvyklé fyzikální modely pohybu v odporovém prostředí. Následně se, na základě namě-řených dat, zabývá hledáním koeficientu odporu pro různé předměty. Společným jmenovatelem většiny experimentů je užití fotografického snímku pro studium pohybu tělesa osvěcovaného pulsním laserem.