Mineralogická charakteristika nového sulfidického zrudnění z uranového dolu Rožná - Seque, Daniel Manuel (2010)
Rešeršní část práce je zaměřena na sulfidické mineralizace uranového dolu Rožná. Dále je charakterizováno nové sulfidické zrudnění z uranového dolu Rožná, popsána jeho minerální asociace a chemismu fází, a provedeno jeho srovnání s dosud známými sulfidickými rudami na ložisku. Hlavními rudními minerály jsou sfalerit bohatý Fe a Mn, pyrhotin a galenit, lokálně též pyrit. Vzácně se vyskytuje Ag-tetraedrit (freibergit), ojediněle chalkopyrit. Zrudnění má sideronitickou texturu. Rešeršní poznatky a získaná data jsou shrnuty v závěru práce