Korelace přirozené seismicity východního okraje Českého masivu s dalšími vybranými geologickými fenomény - Blaško, David (2010)
Předložená bakalářská práce se zabývá problematikou seismicity východního okraje Českého masivu a její souvislostí s kenozoickým vulkanismem, výrony horkých pramenů a vod s CO2. Práce předkládá výsledky korelace seismicity s vybranými fenomény. Bylo zjištěno, že ze zájmové oblasti vykazuje nejbližší vztah seismicity s kenozoickým vulkanismem, výrony horkých pramenů a vod s CO2 severní Morava. S rostoucí vzdáleností od fenoménu (vulkanismus či prameny) klesá četnost i maximální lokální magnitudo zemětřesení. Z výsledků dále vyplývá, že bližší vztah na severní Moravě mají se zemětřesením horké prameny a vody s CO2.