Depozice tenkých vrstev ve výbojích za atmosférického tlaku - Studnička, Filip (2010)
V předložené práci studuji homogenní dielektrické bariérové výboje hořící za atmosférického tlaku a depozice tenkých vrstev v těchto výbojích ve směsi hexamethyldisiloxanu s dusíkem a kyslíkem a ve směsi propan-butanu s dusíkem. Provedl jsem základní elektrickou diagnostiku výbojového plasmatu a charakterizaci připravených vrstev pomocí dostupných metod (např. optická mikroskopie, spektroskopická elipsometrie, hloubkově rozlišené indentační měření, FITR spektroskopie, spektrofotometrie v odraženém světle). Studoval jsem vliv teploty substrátu, množství příměsí a nový tvar elektrody při depozici na vlastnosti deponovaných vrstev.