Enzymové sensory s teplotní regulací - Hasala, Robert (2010)
Tato bakalářská práce se zabývá teplotní regulací enzymových senzorů. Cílem je nalézt teplotní optimalizaci pro měření s glukóza oxidázovým senzorem. Teoretická část popisuje obecné funkce a vlastnosti biosenzorů. Biosenzory jsou analytická zařízení, které pro detekci analytů využívají biorekogniční element, připojený na vhodný fyzikálně chemický převodník. Dále práce obsahuje popis enzymových senzorů a zabývá se různými technikami ohřevu těchto senzorů. V experimentální části jsou provedena měření za různých teplotních režimů, kdy se sleduje závislost proudové odezvy senzoru na předem definovaných přídavcích glukózy. Signál z enzymatické reakce je vyhodnocen v programu Labtools.