Historické vápno z Mokré a historické malty ze zřícenin hradů Horákovského a Vildenberku - Beranovský, Marek (2010)
Tato práce se zabývá rozborem vzorků malt z Horákovského hradu, hradu Vildenberk a nálezů historického vápna z nálezů v oblasti Mokrá u Brna a jejich srovnáním. Teoretická část obsahuje historii výše uvedených hradů, historické vápenky v oblasti Mokrá u Brna, historii vápenictví v českých zemích a metody pro provedení analýz u historických vápenných malt. Praktická část zahrnuje použité metody při rozboru, popis vzorků, vyhodnocení výsledků a jejich porovnání.