Nízkoteplotní alterace vybraných oxidů Y,REE,U,Nb,Ti

Předložená práce se zabývá primárními a sekundárními alteracemi minerálů ze skupiny aeschynitu, euxenitu, fergusonitu, samarskitu a pyrochloru. První část práce je zaměřena na popis skupin minerálů, jejich jednotlivých členů a jejich lokality v Českém masívu. Vlastní práce je pak zaměřena na okolí P...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Heroldová, Nikola (Dissertant)
Other Authors: Novák, Milan, 1952- (Thesis advisor)
Format: Thesis Manuscript
Language:Czech
Published: 2010
Subjects:
Online Access:http://is.muni.cz/th/262337/prif_b/
Cover Image
LEADER 04106ctm a22007817a 4500
001 MUB01000646477
003 CZ BrMU
005 20150604131814.0
008 100701s2010 xr ||||| |||||||||||cze d
STA |a POSLANO DO SKCR  |b 2019-05-27 
035 |a (ISMU-VSKP)186756 
040 |a BOD114  |b cze  |d BOD004 
072 7 |a 55  |x Vědy o Zemi. Geologické vědy  |2 Konspekt  |9 7 
080 |a 549.51  |2 MRF 
080 |a 549  |2 MRF 
080 |a 55  |2 MRF 
100 1 |a Heroldová, Nikola  |% UČO 262337  |* [absolvent PřírF MU]  |4 dis 
242 1 0 |a Low-temperature alteration of selected Y,REE,U,Nb,Ti-oxides  |y eng 
245 1 0 |a Nízkoteplotní alterace vybraných oxidů Y,REE,U,Nb,Ti  |h [rukopis] /  |c Nikola Heroldová 
260 |c 2010 
300 |a 30 l. 
500 |a Vedoucí práce: Milan Novák 
502 |a Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2010 
520 2 |a Předložená práce se zabývá primárními a sekundárními alteracemi minerálů ze skupiny aeschynitu, euxenitu, fergusonitu, samarskitu a pyrochloru. První část práce je zaměřena na popis skupin minerálů, jejich jednotlivých členů a jejich lokality v Českém masívu. Vlastní práce je pak zaměřena na okolí Písku a výsledky chemické analýzy alterovaného písekitu. Chemické složení bylo studováno na elektronové mikrosondě. Alterace primárních minerálů vedly k ochuzení REE, Y a nabohacení Si, As a P.  |% cze 
520 2 9 |a This work deals with primary and secundary alteration of minaral groups of aeschynite, euxenite, fergusonite, samarskite and pyrochlore. The first part is focused on description of mineral groups, their members and their localities in Bohemian Massif. The main work is focused on surroundings of Písek and results of chemical analysis of alterated písekite. An electron microprobe was used for studying chemical composition. Alteration of primary minerals leads to depletion of REE, Y and enrichment of Si, As and P.  |9 eng 
650 0 7 |a geochemie  |7 ph120501  |2 czenas 
650 0 7 |a minerály  |7 ph115322  |2 czenas 
650 0 7 |a oxidy  |7 ph163877  |2 czenas 
650 0 7 |a písekit  |2 CZ-BrMU 
650 0 9 |a geochemistry  |2 eczenas 
650 0 9 |a minerals  |2 eczenas 
650 0 9 |a oxides  |2 eczenas 
651 7 |a třebíčský masív (Česko)  |7 ge874067  |2 czenas 
651 9 |a Třebíč Massif (Czechia)  |2 eczenas 
655 7 |a bakalářské práce  |7 fd132403  |2 czenas 
655 9 |a bachelor's theses  |2 eczenas 
658 |a Geologie  |b Geologie  |c PřF B-GE GE (GE)  |2 CZ-BrMU 
700 1 |a Novák, Milan,  |d 1952-  |7 jo20000075506  |% UČO 36021  |4 ths 
710 2 |a Masarykova univerzita.  |b Ústav geologických věd  |7 ko2004226848  |4 dgg 
856 4 1 |u http://is.muni.cz/th/262337/prif_b/ 
CAT |c 20100702  |l MUB01  |h 1037 
CAT |a ANTLOVA  |b 02  |c 20100726  |l MUB01  |h 1145 
CAT |a HOLA  |b 02  |c 20110420  |l MUB01  |h 1324 
CAT |c 20110627  |l MUB01  |h 1919 
CAT |c 20110627  |l MUB01  |h 2328 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20110907  |l MUB01  |h 0808 
CAT |a batch  |b 00  |c 20120324  |l MUB01  |h 0139 
CAT |c 20120610  |l MUB01  |h 2009 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20120711  |l MUB01  |h 1223 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20130304  |l MUB01  |h 1112 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20131009  |l MUB01  |h 1505 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140521  |l MUB01  |h 0802 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20140616  |l MUB01  |h 2231 
CAT |a KOURILOVAX  |b 02  |c 20150604  |l MUB01  |h 1318 
CAT |c 20150901  |l MUB01  |h 1446 
CAT |c 20150921  |l MUB01  |h 1407 
CAT |c 20151210  |l MUB01  |h 1512 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20151210  |l MUB01  |h 1750 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20151226  |l MUB01  |h 0116 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20180817  |l MUB01  |h 1245 
CAT |c 20190527  |l MUB01  |h 1024 
CAT |c 20210614  |l MUB01  |h 0947 
CAT |c 20210614  |l MUB01  |h 1937 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20210724  |l MUB01  |h 1158 
LOW |a POSLANO DO SKCR  |b 2019-05-27 
994 - 1 |l MUB01  |l MUB01  |m VYSPR  |1 PRIF  |a Přírodovědecká fakulta  |2 PRFSK  |b ÚK sklad  |3 K-9738  |5 3145348966  |8 20100726  |f 71  |f Prezenční SKLAD  |q 20180420  |r 20100726  |s dar 
AVA |a SCI50  |b PRIF  |c ÚK sklad  |d K-9738  |e available  |t K dispozici  |f 1  |g 0  |h N  |i 0  |j PRFSK