New approaches to formation of alpha-synuclein fibrils and their intermediates in Parkinson’s disease - Schormová, Lenka (2010)
α-synuclein je protein, který hraje důležitou roli v patologii Parkinsonovy nemoci. Agregace a fibrilace α-synucleinu jsou považovány za důležité pro rozvoj nemoci. Proto se práce zabývá faktory, které mohou buď podporovat nebo inhibovat proces agregace