Stratigrafie hraničního intervalu devonu a karbonu v Brně-Líšni. - Kumpan, Tomáš, 1986- (2010)
Na základě metod vysoce rozlišující stratigrafie (konodontová biostratigrafie, karbonátová sedimentologie a petrofyzika - gamaspektrometrie) byl v Lesním lomu (Brno - Líšeň, jižní část Moravského krasu) identifikován typický sled facií devon-karbonského hraničního multfifázového hangenbergského eventu.