Mineralogie prehnitových žil ze skarnů u Bludova - Knecht, Richard (2010)
Ve své bakalářské práci se zabývám popisem nově nalezených prehnitových žil s apofylitem ze skarnů u Bludova. První, řešeršní, část podává souhrn informací o alpských žilách obecně a o alpských žilách v okolí Bludova a také o minerálu prehnitu. Druhá, praktická, část informuje o výsledcích terénních i laboratorních prací a výzkumů. Především je zaměřena na identifikaci a chemismus minerální asociace a její interpretaci.