Maloobchod v městském centru - Slezáček, Martin (2010)
Úvodní kapitoly bakalářské práce se zaměřují na teoretickou problematiku vývoje maloobchodu a na změny prostorové struktury měst, kdy důraz je kladen hlavně na městská centra. Část práce se také věnuje transformaci měst a maloobchodu v českých zemích po roce 1989. V praktické části jsou řešeny prostorové změny maloobchodní sítě na katastrálním území Brno-město s použitím databázových souborů Průzkum maloobchodní sítě na území města Brna 2003, 2006, 2009. Výsledky jsou doplněny o mapové a tabulkové přílohy, na nichž je současný vývoj zdokumentován.