Internetové databáze prostorových dat a jejich využitelnost ve výuce zeměpisu - Nahodilová, Kateřina (2010)
Cílem práce je představit základní typy internetových databází prostorových dat a navrhnout způsoby jejich třídění. Vybrané internetové databáze jsou v práci podrobněji charakterizovány. Pomocí vybraných internetových databází byly vytvořeny výukové materiály v podobě pracovních listů. Přílohami k pracovním listům jsou obrazový návod postupu při zpracování úkolů zaměřených na zeměpisná témata a výkladový i překladový slovník vybraných pojmů. V práci jsou diskutovány přednosti a nedostatky vybraných internetových databází a je zhodnocena jejich využitelnost ve výuce zeměpisu.