Využití interaktivní tabule ve výuce zeměpisu - Marcaníková, Andrea (2010)
Cílem této bakalářské práce je navrhnout tři vyučovací hodiny zeměpisu s využitím interaktivní tabule. Všechna tři vybraná témata se věnují evropskému kontinentu. Vyučovanými tématy jsou Britské ostrovy, Evropská unie a Vodstvo Evropy. Práce je rozdělena do tří částí. První část řeší problematiku interaktivních tabulí v kontextu Rámcového vzdělávacího programu pro gymnázia. Druhá část obsahuje metodické návody a pracovní listy k navrženým tématům. Třetí část shrnuje poznatky získané při prezentaci hodiny Britské ostrovy na vybraném gymnáziu. Pro vytvoření interaktivních prezentací byl použit program Smart Notebook. Prezentace jsou přiloženy na CD