Vliv fluviálních procesů na geodiverzitu koryta Bečvy - Ehl, Richard (2010)
Bakalářská práce zkoumá a interpretuje vliv fluviálních procesů na říční krajinu, na její diverzitu. To vše na příkladu řeky Bečvy v úseku mezi Miloticemi nad Bečvou a Černotínem, kde katastrofální povodeň z roku 1997 revitalizovala antropogenně zjednodušená koryta a dala opět vzniknout pestré mozaice biotopů. Tyto typy povrchu pak zkoumá z pohledu pozice vůči toku, zrnitosti sedimentů a charakteru vegetačního pokryvu, a následně je analyzuje v kontextu příslušnosti k jednotlivým transektům, voleným pro maximální postižení morfologické a vegetační variability úseku.