Využití interaktivní tabule ve výuce humánní geografie - Bereňová, Hana (2010)
Tato bakalářská práce se zabývá využitím interaktivní tabule ve výuce humánní geografie na vyšším stupni gymnázia. V úvodu je téma využití interaktivní tabule zasazeno do kontextu Rámcového vzdělávacího programu pro gymnázia a je navržena struktura prezentací pro interaktivní tabuli. V hlavní části práce jsou zpracovány podklady pro výuku tří humánně-geografických témat: Sídla, Doprava a Cestovní ruch. Ke každému z témat je zpracována prezentace v programu SMART Notebook, metodický návod pro učitele, pracovní list a jeho autorské řešení