Využití paramagnetických částic pro izolaci oligonukleotidů s různou sekvencí nukleobazí - Bartošková, Jana (2010)
Cílem této bakalářské práce, která se zabývá izolací ODN pomocí paramagnetických mikročástic (MPs), bylo nalézt odpovědi na dvě důležité otázky. Jaký vliv má sekvence ODN na proces izolace a zda tato izolace ovlivňuje vlastnosti a strukturu ODN.Koncentrace a poměr zastoupení bází adeninu (A) a cytosinu (C) ve vybraných ODN (osmnáctimerech) byly stejné, lišila se však jejich sekvence. ODN byly před izolací i po izolaci zkoumány pomocí voltametrie (LSV) a na rtuťové kapkové elektrodě byl detekován společný redukční pík A a C. Pro zvýšení koncentrace ODN na povrchu pracovní elektrody bylo využito adsorptivní přenosové techniky umožňující detekci stopových množství analytu (jednotky mikrolitrů).