Sedimentárno-geologické zhodnotenie neogénnych a kvartérnych sedimentov na lokalite Čučice - Petríková, Ľubomíra; Nehyba, Slavomír, 1961-; Masarykova univerzita. Ústav geologických věd (2010)
Tato bakalárska práca sa zaoberá výskumem nedávno zistených nespevnených sedimentov v okolí Čučic. Cieľom práce je určenie depozičného prostredia záujmovej oblasti, zdroj materiálu a zaradenie záujmovej oblasti do geologického vývoja. Výsledky jsou analýzy nespevnených sedimentov získaných petrografiou a granulometriou. Bolo zistené, že prostredím vzniku nespevnených sedimentov boli divočiace rieky. Materiál bol prinesený z krystalinika a sedimenty sú zrejme kvartérneho veku.
These thesis deals with research of recently found non-consolidated sediments around Čučice. The target of this work is determination of deposition environment of researching area, source of material and insertion this area to geological evolution. Results are analysis of non-consolidated sediments obtain by petrography and granulometry. It was found that origin environment of non-consolidated sediments was braided river. The material was brought from krystalinikum and the sediments are propably Quaternary age.
Vedoucí práce: Slavomír Nehyba
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2010
Keywords: čtvrtohory; neogén; sedimenty; neogene; Quaternary; sediments; Čučice (Česko); Čučice (Czechia); bakalářské práce; bachelor's theses