Sedimentárno-geologické zhodnotenie neogénnych a kvartérnych sedimentov na lokalite Čučice - Petríková, Ľubomíra (2010)
Tato bakalárska práca sa zaoberá výskumem nedávno zistených nespevnených sedimentov v okolí Čučic. Cieľom práce je určenie depozičného prostredia záujmovej oblasti, zdroj materiálu a zaradenie záujmovej oblasti do geologického vývoja. Výsledky jsou analýzy nespevnených sedimentov získaných petrografiou a granulometriou. Bolo zistené, že prostredím vzniku nespevnených sedimentov boli divočiace rieky. Materiál bol prinesený z krystalinika a sedimenty sú zrejme kvartérneho veku.