Cirkulace vzduchu v jeskynním prostředí (Zazděná jeskyně, Moravský kras) - Musilová, Zuzana (2010)
Tato práce je zaměřena na lepší pochopení cirkulace vzduchu v jeskynním prostředí. V jeskyni Zazděná v Pustém žlebu (Moravského kras). Byly provedeny dvě měření proudění vzduchu za různých teplot. Proudění vzduchu jeskyní bylo nestabilní, oscilovalo a jeho velikost byla ovlivněna teplotními gradienty mezi jeskynní a venkovní atmosférou. Data byla analyzována autokorelací a Fourierovou transformací.