Escherichia coli ve střevní mikroflóře - Davidová Geržová, Lenka, 1988- (2010)
Střevní mikroflóra a její složení se dynamicky mění v závislosti na vnějších i vnitřních faktorech, jako je celkový stav jedince, prostředí ve kterém žije nebo skladba potravy. Jednou z nejdůležitějších bakterií, ovlivňující střevní mikroflóru i zdraví jedince je bakteriální druh Escherichia coli. Tato práce se zabývá vlivem patogenních i probiotických kmenů druhu Escherichia coli na střevní mikroflóru.