DNA detekce Chlamydia trachomatis - Chrást, Lukáš, 1987- (2010)
Chlamydia trachomatis je původcem závažných pohlavně přenosných infekcí v rozvinutých zemích a nejčastější příčina slepoty v zemích rozvojových. Tato bakalářská práce se zabývá biologií této bakterie a jejími klinickými projevy. Hlavní část bakalářské práce obsahuje přehled typů vzorků, klíčových míst v genomu a metod využívaných při DNA diagnostice.