Dělení buněk - asymetrické x symetrické - Hortová Kohoutková, Marcela (2010)
Schopnost dělit se asymetricky, znamená pro buňku možnost produkovat různé dceřiné buňky. Tyto buňky mohou následně produkovat široké spektrum tkání. Asymetrické dělení je v organismu prakticky nepostradatelné. V dospělosti jedince dochází k tomuto dělení např. při haematopoéze, nebo při obnově střevního epitelu. Na druhou stranu je to jedna z možností, která umožňuje nádorovým buňkám udržet se ve tkáni. V této práci jsou shrnuty nejnovější poznatky z oblasti asymetrického buněčného dělení a jejich následné praktické využití.