Evoluce bakteriálních genomů: mechanismy jejich diverzifikace - Chaloupková, Eva, 1988- (2010)
Cílem této práce je popis struktury bakteriálních genomů, evoluce a mechanismů, které zajišťují jejich vývoj a změny. Práce je rozdělena do dvou částí. První část se zabývá obecnou strukturou bakteriálních genomů. Druhý oddíl je zaměřen na mechanismy, jimiž v bakteriálních genomech probíhají změny.