Röntgenová rádiografia - Zajac, Juraj (2010)
Predložená bakalárska práca sa zaoberá problematikou röntgenovej rádiografie, ktorá je základnou zobrazovacou metódou pre zviditeľnenie vnútornej štruktúry nepriehľadných objektov pomocou röntgenového žiarenia. Cieľom práce bolo vytvoriť niekoľko jednoduchých demonštračných objektov, nasnímať sériu transmisných obrázkov na fluorescenčné tienidlo a na film a tieto kvalitatívne vyhodnotiť. Experimenty boli prevádzané na röntgenovom zariadení s divergentným žiarením (kónický zväzok).