Účinek některých vybraných činidel (nanomateriálů) na patogenní mikroorganismy - Krejčí, Kamila (2010)
Tato bakalářská práce shrnuje poznatky týkající se vybraných nanomateriálů a jejich prozkoumané účinky. Zároveň se snaží porovnat jejich antiseptický účinek s některými už používanými antiseptickými přípravky. Mezi popisované nanomateriály patří koloidní stříbro, zlato a titan; mezi popisovaná antiseptika patří chloritan sodný a sloučeniny jódu. Shrnuje historii, vlastnosti a složení těchto látek. Část je věnována účinkům, metodám využívaným v praxi a pokusům namířeným proti patogenním organismům.