Vztah Ústavního soudu k Nejvyššímu správnímu soudu a ke správnímu soudnictví zejména v otázkách procesních - Šrůtková, Jitka, 1979- (2009)
Rigorózní práce je zaměřena na postavení Ústavního soudu a Nejvyššího správního soudu v soudním systému České republiky a na jejich vzájemný vztah zejména v otázkách procesních. Hlavní pozornost je věnována procesním prostředkům kasační stížnosti a ústavní stížnosti (vč. jejich návaznosti z hlediska přezkumu správních rozhodnutí, zásahů a nečinnosti), dosavadní rozhodovací praxi a vlivu judikatury Ústavního soudu na správní soudnictví.