Charakteristika proteinu B-Myb a jeho srovnání s dalšími členy rodiny proteinů Myb - Hankeová, Tereza (2010)
V první části práce je představena rodina proteinů Myb. Je zde také uvedena charakteristika struktury a funkce proteinu B-Myb a jeho srovnání s ostatními členy rodiny Myb transkripčních faktorů. Dále je popsán význam proteinu B-Myb v regulaci buněčné proliferace, diferenciace a apoptózy. Práce je zaměřena na regulační mechanismy modulující aktivitu proteinu B-Myb. Přehledně jsou uvedeny geny, jejichž exprese je ovlivňována proteinem B-Myb. Dále jsou také uvedeny typy nádorových onemocnění, u nichž byla detekována nadměrná exprese genu B-myb. Na závěr práce byl zhodnocen význam proteinu B-Myb jako prognostického markeru onkologických onemocnění.