Signálování fibroblastového růstového faktoru 2 v regulacích sebeobnovy embryonálních kmenových buněk - Váňová, Tereza (2010)
Molekulární mechanismy, kterými jsou regulovány dvě nejdůležitější vlastnosti lidských embryonálních kmenových buněk, sebeobnova a schopnost diferenciace do nejrůznějších buněčných typů, ještě nejsou detailně objasněny. Je však zřejmé, že důležitou úlohu hrají signální kaskády aktivované několika růstovými faktory, včetně fibroblastových růstových faktorů. Tématem této bakalářské práce je sumarizace publikovaných údajů o úloze FGF-2 v regulacích sebeobnovy embryonálních kmenových buněk.