Úloha proteinů AGR2 a AGR3 v biologii nádorové buňky - Neveselá, Kateřina (2010)
V souvislosti s hledáním nových nádorových markerů byla charakterizována exprese a funkce nedávno objevených proteinů AGR2 a AGR3. Přestože funkce a regulace AGR2 a AGR3 na molekulární úrovni zůstávají z velké části nezodpovězeny, zdá se, že tyto proteiny vykazují parametry klinicky relevantního faktoru, který dokáže modulovat odpověď nádorové buňky na různé stresové stimuly.