Problémy kontaminace a sterility při výzkumu aDNA historických populací - Mikel, Pavel (2010)
Studium molekul aDNA představuje v současnosti samostatnou a plnohodnotnou vědní disciplínu. Využívání metod molekulární biologie otevřelo cestu k dříve netušeným možnostem výzkumu historických populací. Bakalářská práce na téma Problémy kontaminace a sterility při výzkumu aDNA historických populací poskytuje pohled na historii a současnost výzkumu aDNA. Zaměřuje se na objasnění faktorů ovlivňujících strukturu molekul aDNA a shrnutí současných poznatků týkajících se problematiky výzkumu aDNA s důrazem na kontaminaci a sterilitu molekul aDNA