Identifikace nových interakcí v proteomu Arabidopsis thaliana - Vitková, Zuzana (2010)
Přenos cytokininového signálu je zprostředkován tzv. dvoukomponentním systémem, který byl původně objeven u prokaryotických organismů. Na přenosu signálu do jádra se podílí několik typů proteinů, které spolu vzájemně interagují. Nejnovější studie naznačují, že tyto proteiny mohou interagovat i mimo tuto signální dráhu. První část bakalářské práce shrnuje dosud získané poznatky o identifikovaných protein - proteinových interakcích v rámci cytokininové signální dráhy i mimo ni u A. thaliana. V druhé části jsou popsány vybrané metody, které se pro detekci protein-proteinových interakcí používají, s hlavním důrazem na metodu tandemové afinitní purifikace. Tato metoda je, v kombinaci s hmotnostní spektrometrií, velmi citlivá a umožňuje identifikaci nových protein - proteinových interakcí přímo v rostlinném materiálu A. thaliana