Vliv polymorfizmů na genovou expresi - Dzimková, Marta (2010)
Práce se zabývá charakterizací problematiky mutací, polymorfizmů a jejich vlivu na genovou expresi. Úvod práve je věnován mechanizmu genové exprese, dále práce pokračuje popisem různých typů mutací a polymorfizmů. Hlavní důraz je kladen na jednnonukleotidové polymorfizmy, SNP z angl. Single Nucleotide Polymorphism, a jejich konkrétní vliv na genovou expresi a s tím související dopady na jednotlivce