Xerotermní flóra a vegetace zářezů železniční trati Veselí nad Moravou - Vrbovce

Tato práce se zabývá flórou a vegetací zářezů se zachovalými xerotermními trávníky v úseku železniční trati Veselí nad Moravou - Vrbovce. Studium probíhalo během vegetační sezóny 2009, a to jednak na úrovni floristické, kdy byl proveden druhový soupis 32 vybraných zářezů, jednak na úrovni fytocenolo...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Dřevojan, Pavel (Dissertant)
Other Authors: Roleček, Jan, 1976- (Thesis advisor)
Format: Thesis Manuscript
Language:Czech
Published: 2010
Subjects:
Online Access:http://is.muni.cz/th/269768/prif_b/
Cover Image
LEADER 06404ctm a22009737a 4500
001 MUB01000646309
003 CZ BrMU
005 20200724114938.0
008 100701s2010 xr ||||| |||||||||||cze d
STA |a POSLANO DO SKCR  |b 2019-05-27 
035 |a (ISMU-VSKP)184571 
040 |a BOD114  |b cze  |d BOD004 
072 7 |a 581  |x Obecná botanika  |2 Konspekt  |9 2 
080 |a 581.526.5  |2 MRF 
080 |a (437.32)  |2 MRF 
080 |a 581  |2 MRF 
100 1 |a Dřevojan, Pavel  |7 ola20201080830  |% UČO 269768  |4 dis 
242 1 0 |a Xerothermic flora and vegetation of the railway cuttings along the track Veselí nad Moravou - Vrbovce  |y eng 
245 1 0 |a Xerotermní flóra a vegetace zářezů železniční trati Veselí nad Moravou - Vrbovce  |h [rukopis] /  |c Pavel Dřevojan 
260 |c 2010 
300 |a 46 l., [24] l. příl. :  |b il., mapa 
500 |a Vedoucí práce: Jan Roleček 
502 |a Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2010 
520 2 |a Tato práce se zabývá flórou a vegetací zářezů se zachovalými xerotermními trávníky v úseku železniční trati Veselí nad Moravou - Vrbovce. Studium probíhalo během vegetační sezóny 2009, a to jednak na úrovni floristické, kdy byl proveden druhový soupis 32 vybraných zářezů, jednak na úrovni fytocenologické, zapsáním 32 fytocenologických snímků. Snímky byly klasifikovány do tří skupin a pomocí expertního systému zařazeny celkem do čtyř asociací třídy Festuco-Brometea (Scabioso ochroleucae-Brachypodietum pinnati, Polygalo majoris-Brachypodietum pinnati, Plantagini marititimae-Caricetum flaccae a Geranio sanguinei-Peucedanetum cervariae) a do tří asociací třídy Artemisietea vulgaris (Dauco carotae-Picridetum hieracioidis, Falcario vulgaris-Elytrigietum repentis a Convolvulo arvensis-Brometum inermis). Vyčleněné skupiny byly charakterizovány pomocí diagnostických, konstantních a dominantních druhů a jejich stanovištní podmínky hodnoceny přímo pomocí měřených faktorů prostředí i nepřímo pomoc  |% cze 
520 2 9 |a This study deals with flora and vegetation of dry grasslands in railway cuttings along a railway track from Veselí nad Moravou to Vrbovce. The field study was conducted during the growing season 2009, when complete species lists and phytosociological relevés were recorded in 32 selected cuttings. The relevés were classified into three groups using cluster analysis and assigned to phytosociological associations using expert system for automatic classification. A total of four associations of Festuco-Brometea class (Scabioso ochroleucae-Brachypodietum pinnati, Polygalo majoris-Brachypodietum pinnati, Plantagini marititimae-Caricetum flaccae and Geranio sanguinea-Peucedanetum cervariae) and three associations of Artemisietea vulgaris class (Dauco carotae-Picridetum hieracioidis, Falcario vulgaris-Elytrigietum repentis and Convolvulo arvensis-Brometum inermis) were identified. Relevé groups were characterized using diagnostic, constant and dominant species and their habitats were described  |9 eng 
650 0 7 |a xerofyty  |7 ph161667  |2 czenas 
650 0 9 |a xerophytes  |2 eczenas 
651 7 |a Morava (Česko)  |7 ge130070  |2 czenas 
651 9 |a Moravia (Czechia)  |2 eczenas 
655 7 |a bakalářské práce  |7 fd132403  |2 czenas 
655 9 |a bachelor's theses  |2 eczenas 
658 |a Biologie  |b Systematická biologie a ekologie  |c PřF B-BI BISE (BISE)  |2 CZ-BrMU 
700 1 |a Roleček, Jan,  |d 1976-  |7 mub2011647897  |% UČO 42706  |4 ths 
710 2 |a Masarykova univerzita.  |b Ústav botaniky a zoologie  |7 olak2006333067  |4 dgg 
856 4 1 |u http://is.muni.cz/th/269768/prif_b/ 
CAT |c 20100702  |l MUB01  |h 1037 
CAT |a DRIMLOVA  |b 02  |c 20101027  |l MUB01  |h 1032 
CAT |a JANA  |b 02  |c 20101207  |l MUB01  |h 1556 
CAT |c 20110627  |l MUB01  |h 1919 
CAT |c 20110627  |l MUB01  |h 2328 
CAT |a DRIMLOVAX  |b 02  |c 20110629  |l MUB01  |h 1159 
CAT |a DRIMLOVAX  |b 02  |c 20110629  |l MUB01  |h 1207 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20110721  |l MUB01  |h 1356 
CAT |a batch  |b 00  |c 20120324  |l MUB01  |h 0139 
CAT |c 20120610  |l MUB01  |h 2009 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20120913  |l MUB01  |h 1552 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20130211  |l MUB01  |h 1245 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20130304  |l MUB01  |h 1111 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140514  |l MUB01  |h 0845 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140514  |l MUB01  |h 0847 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140514  |l MUB01  |h 0853 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140514  |l MUB01  |h 0855 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140528  |l MUB01  |h 0733 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140528  |l MUB01  |h 0742 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140528  |l MUB01  |h 0745 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140528  |l MUB01  |h 0748 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140528  |l MUB01  |h 0751 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20141204  |l MUB01  |h 0934 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20141204  |l MUB01  |h 1147 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20141204  |l MUB01  |h 1152 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20141204  |l MUB01  |h 1155 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20141204  |l MUB01  |h 1159 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20141204  |l MUB01  |h 1204 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20141209  |l MUB01  |h 0759 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20150107  |l MUB01  |h 1321 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20150107  |l MUB01  |h 1324 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20150107  |l MUB01  |h 1328 
CAT |c 20150901  |l MUB01  |h 1445 
CAT |c 20150921  |l MUB01  |h 1406 
CAT |c 20151210  |l MUB01  |h 1512 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20151210  |l MUB01  |h 1750 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20151226  |l MUB01  |h 0116 
CAT |c 20160401  |l MUB01  |h 1129 
CAT |c 20190527  |l MUB01  |h 1024 
CAT |a VACOVAX  |b 02  |c 20200724  |l MUB01  |h 1149 
CAT |c 20210614  |l MUB01  |h 0947 
CAT |c 20210614  |l MUB01  |h 1937 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20210724  |l MUB01  |h 1158 
LOW |a POSLANO DO SKCR  |b 2019-05-27 
994 - 1 |l MUB01  |l MUB01  |m VYSPR  |1 KUK  |a Knihovna univ. kampusu  |2 BOGEO  |b Ústav botaniky a zoologie (BOGEO)  |3 BP 3/2010  |5 3145349959  |4 DPČ: 3-10 -- BP  |8 20101122  |f 78  |f Mimo UK  |r 20101122  |s dar 
994 - 1 |l MUB01  |l MUB01  |m VYSPR  |1 KUK  |a Knihovna univ. kampusu  |2 BOGEO  |b Ústav botaniky a zoologie (BOGEO)  |3 BP 4/2010  |5 3145349960  |4 DPČ: 4-10 -- BP  |8 20101122  |f 78  |f Mimo UK  |r 20101122  |s dar 
994 - 1 |l MUB01  |l MUB01  |m VYSPR  |1 KUK  |a Knihovna univ. kampusu  |2 BOTAN  |b Ústav botaniky a zoologie (BOTAN)  |3 BP 5/2010  |5 3145349639  |4 DPČ: 5-10 -- BP  |8 20101027  |f 78  |f Mimo UK  |r 20101027  |s dar 
AVA |a MED50  |b KUK  |c Ústav botaniky a zoologie (BOGEO)  |d BP 4/2010  |e available  |t K dispozici  |f 3  |g 0  |h N  |i 0  |j BOGEO