Stavba kambrických vulkanitů barrandienu na vybraných lokalitách - Kolářová, Kristina (2010)
Podle naměřených kompasových dat ploch toku magmatu křivoklátsko-rokycanského vulkanického komplexu jsou plochy toku magmatu ukloněny na J-JV. Předpokládá se, že přívodní drahou je tzv.sýkořický porfyr. Na základě AMS v sýkořickém porfyru byla však zjištěna velice nízká magnetická susceptibilita, která kontrastuje s vyšší susceptibilitou z odebraných vzorků kyselých typů hornin uvnitř křivoklátsko-rokycanského komplexu.