Interaktivní tabule ve výuce fyzické geografie - Kuřítková, Hana (2010)
Diplomová práce se zabývá výukou zeměpisu s využitím interaktivní tabule Smart Board. V první části jsou popsány výhody a nevýhody využívání interaktivní tabule. V rámci nevýhod jsou uvedeny také chyby, kterých se dopouštějí učitelé při tvorbě výukových materiálů. Mezi výhody je zařazena také tvorba myšlenkových map a využití interaktivní učebnic. Druhá část obsahuje metodické pokyny, jak pracovat s vytvořenými přípravami pro výuku fyzické geografie. Výukové materiály byly vytvořeny pomocí softwaru Notebook 10. Mají formu prezentace pro výkladové hodiny nebo cvičení pro opakování. K tématům atmosféra, georeliéf, hydrosféra a kryosféra jsou vytvořeny pracovní listy. Prezentace a pracovní listy jsou přiloženy na DVD. V závěru práce jsou uvedeny poznatky z praxe zjištěné při testování hodin v reálné výuce.