Problematika města ve výuce zeměpisu - Hrnčířová, Eva, 1985- (2010)
Tato diplomová práce podává přehled o problematice měst v hodinách zeměpisu na našich středních školách. V úvodu práce jsou naznačena témata probíraná na gymnáziích. Podle dostupné literatury je pak vytvořen podrobný popis problematiky měst. Praktická část se zabývá současnou situací témat měst z pohledu učitelů na našich školách. V závěru jsou potom uvedeny snahy o zařazení těchto témat do dnešní výuky zeměpisu