Návrhy na zlepšení studijních programů české univerzitní geografie - Boucníková, Pavla (2010)
Tato diplomová práce se zaměřuje na geografické vzdělávání na vysokých školách v České republice a zahraničí. V první části se zabývá srovnáním geografických studijních programů na univerzitách v České republice, po kterém následuje porovnání těchto geografických studijních programů se studijními programy Geografie na vysokých školách v zahraničí. Na základě tohoto srovnání jsou navrženy inovace českých geografických studijních programů a možný průmět doporučení do inovací gymnaziálního geografického kurikula.