Imunita kroužkovců - Pernicová, Alena (2010)
Bakalářská práce seznamuje čtenáře s doposud získanými poznatky o imunitě kroužkovců (Annelida). V práci jsou popsány jednotlivé typy buněk a tkání účastnící se imunitních reakcí. Zaměřuje se především na charakteristiku jednotlivých mechanismů buněčné a humorální imunity. Zmíněna je také transplantační imunita. Na závěr je vysvětleno možné užití znalostí imunity kroužkovců - při testování zemědělských hnojiv a pesticidů, ale také ke zjištění znečištění ekosystému. Práce je zpracována rešeršní formou a cituje výsledky dlouhodobě prováděných testů.