Příprava vzorků vody z životního prostředí pro testování in vitro - Steček, Martin (2010)
Přestože metod pro zjišťování potenciálu látek narušovat hormonální systém organismů je celá řada, metodika zpracování vzorků reálné vody, ve které se nachází směsi celé řady látek se zmíněným potenciálem, dosud nebyla normalizována. Tato práce mapuje používané techniky a další metody s potenciálním využitím. Dále práce navrhla a vypracovala pokus k ověření účinnosti nejčastěji používané techniky, avšak doposud provedené pokusy nepřinesly výsledky, proto je třeba další optimalizace a testování.