Zadržení a vazba v trestním řízení - Vodička, Lukáš (2009)
Práce se zabývá zajištěním osob v trestním řízení, konkrétně vazbou a zadržením. Práce je rozdělena do 14 kapitol, které se věnují zejména zadržení osoby podezřelé, důvodům vazby, rozhodování o vazbě a rozhodováním o dalším trvání vazby.