Aktuální vývoj brněnských brownfields - Horáková, Jana, 1987-; Mulíček, Ondřej, 1974-; Masarykova univerzita. Geografický ústav (2010)
Bakalářská práce s názvem „Aktuální vývoj brněnských brownfields“ se zabývá problematikou transformujícího se města a vlivem jeho vývoje na současné rozložení lokalit brownfields v městě Brně. Práce se skládá z obecného uvedení do problematiky brownfields, historickými souvislostmi a zhodnocením vlastností a rozložení lokalit brownfields v Brně. Část práce je věnována konkrétním lokalitám brownfields s důrazem na předchozí funkční využití. Závěrem je načrtnutí možného budoucího vývoje.
This bachelor thesis on „Contemporary changes of Brno brownfields“ deals with city transformation and its influence on the development of brownfields sites currently spreading in the city of Brno. Thesis consists of general entry into the problems of brownfields, historical context and assessing the characteristics and distribution of brownfield sites in Brno. Part of this thesis is devoted to specific brownfields sites with particular emphasis on previous functional utilization. In conclusion outlining possible future developments.
Vedoucí práce: Ondřej Mulíček
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2010
Keywords: brownfields; města; brownfields; cities and towns; Brno (Česko); Brno (Czechia); bakalářské práce; bachelor's theses