Aktuální vývoj brněnských brownfields - Horáková, Jana, 1987- (2010)
Bakalářská práce s názvem „Aktuální vývoj brněnských brownfields“ se zabývá problematikou transformujícího se města a vlivem jeho vývoje na současné rozložení lokalit brownfields v městě Brně. Práce se skládá z obecného uvedení do problematiky brownfields, historickými souvislostmi a zhodnocením vlastností a rozložení lokalit brownfields v Brně. Část práce je věnována konkrétním lokalitám brownfields s důrazem na předchozí funkční využití. Závěrem je načrtnutí možného budoucího vývoje.