Geomorfologická analýza údolí střední Sázavy - Válová, Iveta (2010)
Předkládaná bakalářská práce pojednává o geomorfologii údolí řeky Sázavy a podrobně zkoumá jeho vlastnosti na území mezi Světlou nad Sázavou a Ledčí nad Sázavou v pěti kilometrových údolních úsecích. Hlavním cílem této práce bylo na základě vymezení elementárních forem reliéfu zjistit, jak se liší jednotlivé části reliéfu údolí. Výsledky jsou prezentovány na základě studia literatury, terénního výzkumu a analýzy mapových podkladů.