Revitalizace Rožnovské Bečvy v kontextu s protipovodňovými opatřeními - Románková, Lucie, 1988- (2010)
Tato práce charakterizuje povodí Rožnovské Bečvy z hlediska odtokových poměrů a jejich antropogenního ovlivnění. Shrnuje dosavadní provedená i plánovaná protipovodňová opatření a projekty týkající se vodních toků ve zkoumaném území. Hodnotí jejich vliv na revitalizaci Rožnovské Bečvy jakožto samostatného toku i celého povodí. Na základě zjištěného stavu vodních toků poté navrhuje další opatření, která by mohla přispět ke zvýšení ekologické hodnoty toků a zároveň ke snížení povodňových škod.