Vymezení městského regionu - kritická geografická analýza - Podhrázský, Štěpán; Mulíček, Ondřej, 1974-; Masarykova univerzita. Geografický ústav (2010)
Tato práce se zabývá základními přístupy ve vymezování městských regionů. Stěžejní částí práce je aplikování zvoleného přístupu na vybrané části České republiky a zhodnocení vzájemných vazeb uvnitř regionu. Hlavním výstupem je soubor map, vytvořených na základě dojížďkových proudů.
This work concerns about basic principes in city regions delimitation. The main part of the work is the aplication of chosen delimitation principe on selected areas of Czech republic and evalution bounds in delimitated region. Main output of the work is the set of maps based on commuting flows.
Vedoucí práce: Ondřej Mulíček
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2010
Keywords: dojížďka do zaměstnání; města; trh práce; cities and towns; commuting of workers; labor market; bakalářské práce; bachelor's theses