Dynamika fluviálních procesů v nivě spojené Orlice - Ležíková, Klára (2010)
Předkládaná bakalářská práce se zabývá studiem fluviálních tvarů a krajinné pokrývky nivy spojené Orlice. Na základě terénního mapování byla zhodnocena současná dynamika fluviálních procesů (projevy meandrování). Mapování probíhalo na území přírodního parku Orlice mezi Týništěm nad Orlicí a Krňovicemi. V závěru práce byla vytvořena mapa znázorňující současný stav využití nivy a mapa morfologie nivy a koryta Orlice.