Variabilita teploty vzduchu v městě Brně podle denních měření - Krahula, Lukáš (2010)
Tato práce vznikla díky projektu, navrženému doc. RNDr. Petrem Dobrovolným, CSc., který se zabývá víceúrovňovou analýzou městského klimatu v Brně. Za účelem projektu bylo vybudováno několik meteorologických stanic, které společně s již existujícími stanicemi poskytují údaje pro tuto práci - teploty vzduchu. Práce pojednává obecně o problematice klimatu měst, o teplotních polích vzduchu v městě Brně a o faktorech je ovlivňující. Hlavní část se skládá ze zpracování naměřených údajů a jejich statistické analýze se zřetelem na výběr dnů, ve kterých je dobře patrný vliv města na teplotu vzduchu.